tandvärk och Karl Marx

Minns ni mitt fredagliga inlägg "Varning för Jinx"? Vilken idiot skriver ett inlägg om en bra dag, väl medveten om jinx-troligheten, och tror att hen ska gå oskadd in i helgen?? Svaret är att jag gjorde det. Och fick betala priset. Efter en vanlig fredagsmys-svensson-middag med gormiga barn och färdigköpt sallad stoppade jag handen i munnen för att peta bort en bit sallad som fastnat och då sa det "KNAK"! Varpå tanden som jag spolat och borrat ur (flera gånger och som skulle, efter flera turer till akuttandläkaren det senaste halvåret, rotfyllas på Tisdag) brakade samman med en stor tandbit hängande i tandköttet och en molande värk satte in. På Lördag morgon åkte jag till tandläkaren akut och fick borra ur den, spola den och nu vänta ytterligare tre månader på en rotfyllning eftersom man inte kan fylla tanden innan alla bakterier visat sig ha dött ut. det är nu tredje gången bakterierna kommit tillbaka och rotfyllningen fått skjutas upp. Den samlade tandläkarkåren, som hunnit titta på min tand, skyller detta på att mina vita blodkroppar är för "trötta" för att bekämpa infektionen. Då undrar jag givetvis hur jag kan pigga upp dem men där finns inga svar, förutom de gamla vanliga som: sov mer (hahahahahaaaa!), ät mer vitaminer (om jag fick äta klart en enda portion någonsin vore det ett bra förslag), stressa mindre (muahahahahaaaaa!).... ja, ni fattar. Jag räknar med att kunna pigga upp mina vita blodkroppar när jag fyller 65år, typ.
 
Så, då har jag gnällt av mig! Över till roligare saker: sitter och läser "Det komunistiska manifestet" och låt mig bara säga att för en historienörd av rang är det en ren, djävla, njutning! Tillsammans med John Stuart Mills och Kropotkin utgör Marx och Engels text en av de som ska analyseras på nästa seminaruim. Jag känner hur min hjärna sprakar till och ställer in sig på en livlig debatt. Måndagen kunde helt klart ha börjat sämre!


Nina Ruthström - skjuter från spinnsidan

Nej! Vilket piss med tanden.
Men vilken fröjd med Marx. Jag skulle uppskatta om du skrev mer om dina tankar och konklusioner gällande kommunism och Marx texter.

Svar: Jaa, det är verkligen en fröjd att få läsa sådant en intresserar sig för som en del i sin utbildning! Varje gång jag börjar på ett nytt moment så tänker jag att det här är nog det bästa :) Jag ska försöka skriva ihop något även om jag känner att denna kurs bara skrapar komunismen på ytan. Vi läste bara en del av manifestet men jag måste nog försöka ta mig tid till hela för jag lockas av en radikalare variant på socialism. Kram på dig!
aliaslillamyURL: http://ninaruthstrom.se

NAMN
 

MAIL


URL


SKRIV DIN KOMMENTAR


Spara?