Julhälsning från MyMamman

God Jul ärade läsare! Klockan kryper mot halvtre-tiden och sömnen är puts väck.
Nå Väl - "låtom oss fröjdas, njuta av tystnaden och tjyv-knapra smörkola" står det ju
i bibeln(?) och just detta ägnar jag småtimmarna åt denna tidiga morgon-före-dopparedagen.
Det har jag förtjänat. Det senaste året har innehållit mer smärta, frustration och hopplöshet
än flera tidigare år tillsammans. Vi kom inte in i riksdagen (och med "vi" menar jag F!), rasisterna skördade valframgångar, Belinda Ollsson gjorde ett program om feminism där hon fundersamt
figurerade med feminister, och antifeminister, samt undrade om feminismen inte gått för långt ändå...
 
På det personliga planet fick jag mer ont än tidigare, sjukskrevs, hade ångest, fick diagnos och rullstol för att inte tala om den berömda sprinten in i väggen. Jösses vad en kan fara illa fram med sig själv om en inte är försiktig!! Lärdom att ta med sig in i 2015 månne??
 
Men året har innehållit glada överraskningar, en  Snow Pride-parad, nya vänner och nya roller. En massa glädje, skratt och hopp mitt i allt och sist, men inte minst, vårt nya BADRUM! Jag kan, i princip, när jag vill sjunka ned i ett varmt bad i ett badkar med tassar, i ett badrum med chackrutigt golv. Det ni!! Vem behöver spa när en kan ligga i ens eget badkar och vicka på tårna?? För en dryg vecka sedan flyttade "TheMummy" in i den Myiska villan. Vi blir trångbodda ett tag innan hennes "lägenhet" i huset är färdig men vad gör väl det? Ett generationsboendets år kommer 2015 att vara för oss, liksom året då jag (peppar peppar) får sjukersättning, tillbaka lite energi och hittar nya intressen (eller tar upp gamla). Kort sagt: Jag har hopp om 2015! 
 
Mitt långa, bruna hår är nu kaffe-brunt med lila slingor, en liten lugg och en cool undercut i nacken. I garderoben hänger en ny klänning, i magen simmar ett okänt antal smörkolor och under granen trängs onödigt många röda klappar: Julen är kommen, hoptralallala!
 
Nu är det dags för mig att ta jullov, TheMummy åker till Indien i ett par veckor och ni njuter förhoppningsvis av er jul, på ert sätt! Jag hoppas att ni tittar in till oss under 2015, året då allt händer och ett socialt experiment kallat "generationsboende" tar form. Välkomna tillbaka på andra sidan julen, år tvåtusenfemton!! En alldelens underbar jul tillönskas er mina välartade läsare! Och lukta inte bara på glöggen utan njut! Det ska MyMamman och TheMummy göra! Kram!


Oxhen

God Jul på er mina fina, fantastiska, feministiska vänner <3

Svar: Och god fortsättning kloka, starka och roliga kvinna!! We love you!
aliaslillamy



URL: http://oxhen.wordpress.com/





NAMN
 

MAIL


URL


SKRIV DIN KOMMENTAR


Spara?