No Poo bebbs

De flesta sökningar som leder folk till min blogg handlar om No Poo.
Weird, eftersom det utgör en väldigt liten del av vad jag skriver om.
Men här kommer ett inlägg på det temat: No Poo och barn.
 
Hur gör jag med dem??
 
För det första är jag övertygad om att min hud aldrig skulle ha skapat så mycket problem om jag inte börjat använda produkter med en massa kemikalier vid tidig ålder. Med tanke på hur medveten jag är om skadliga kemikalier känns det helt galet att använda det på ungarna när jag aldrig skulle komma på tanken att använda dem själv. Givetvis fuskar vi ibland. Vi har våtservetter i skötväskan eftersom det gör blöjbyten utanför hemmet så mycket enklare. Vi körde med tygblöjor en tid men sedan blev det engångs för hela slanten. Tvättberget blev övermäktigt ju mer vanlig mat de åt och bajsade ut...
 
Men i övrigt så skulle jag säga att jag praktiserar No Poo på mina ungar.
Vi badar och duschar dem max en gång i veckan, ofta mindre. Däremellan
tvättar jag dem med tvättlapp och rapsolja. När de börjar gilla att bada kommer
de givetvis att få det men så länge de inte ber om det så blir det så sällan som möjligt.
Vi tvättar deras hår med vatten och ibland lite balsam. Vi smörjer torr hud med olja.
Tvål används bara på smutsiga händer men aldrig i ansikte eller på kroppen.
 
När det är dags för blöjbyte hemma blöter jag tvättlappar, i papper eller i tyg, och ringlar på lite olja. Inget tar bort bajs så bra som vatten och olja. Man slipper gnugga rumpan röd och man slipper blöjeksem.
 
Så länge jag kan kommer jag att köra på detta och när de blir stora och vill ha samma produkter som sina kompisar i duschen så kommer de att få det. Njemas problemas. Tills dess hoppas jag att jag lyckats lära dem att välja med omsorg. Om inte det händer så får jag glädjas att jag skyddat deras hud så länge jag kunnat.
 
Jag tycker INTE att man gör fel om man inte orkar bry sig som jag gör. Vi gör alla så mycket vi orkar för våra barn och alla har vi bitar där vi inte orkar vara konsekventa. Jag gör detta, ni gör något annat som jag inte orkar göra. I do not judge! Men lite inspiration och tips kommer här framöver. No Poo är ett intresse. Något jag tycker är kul och mår bra av.
 
 


Regina

Nu när jag tänker efter så hittade jag nog din blogg via en sökning efter tips på no-poo.
Om jag får barn någon gång ska jag nog också försöka köra no-poo så mycket som möjligt. Dock tror jag att jag får svårt att få med mig karln att göra det, men jag får väl se till att det bara finns vettiga produkter hemma i alla fall.
Jaja, det är väl några år framåt i tiden, det kanske inte är normalt att börja fundera över det redan nu?

kram på dig!

Svar: Hej du! Om du frågar mig är det fullt normalt att börja fundera nu... Men så har jag drömt om (många) barn så länge jag kan minnas. Låååångt innan maken var redo för kids hade jag bestämt mig för hur jag ville vara som mamma. I perioder har folk (läs:män) försökt ge mig dåligt samvete för att jag inte kan hålla mig utan rusar iväg i tanken och därmed får ett ointagligt försprång före min partner. Men människor har olika drömmar som de planerar för och lägger sin tankemöda på. Jag tänker INTE ha dåligt samvete för att jag engagerar mig i min dröm/våra barn tidigt. Ska jag tona ned mig själv för att andra inte ska ha dåligt samvete? Jag vägrar. Och jag tror att det är anledningen till att jag sitter här med två galna tvååringar och en ny dröm... om en tredje unge :D
Min make är/var måttligt positiv till No Poo (och vägrar än idag att själv prova det) men med ungarna har han fått ge sig sedan han upptäckt att olja och vatten tar bort bajs hundra gånger bättre än våtservetter. Inget extra jobb utan snarare mindre jobb om man bara har grejerna hemma Dessutom slipper de röda stjärtar och eksem.

Jag tycker du är cool som funderar på vilken sorts mamma du vill vara redan nu.
Kram Regina!
aliaslillamy



URL:





NAMN
 

MAIL


URL


SKRIV DIN KOMMENTAR


Spara?