Pjuh!

Och en god morgon till er!! Vid 07-rycket i morse masade jag mig upp med en kraftig plugg-baksmälla. satt uppe till 01.40 och sedan tog det sedvanliga 45min att somna. Men, jag gjorde i princip klart det plugg som hängt över mig sedan jul. Nu får jag kasta mig över vårens kurser med entusiasm! Jag ska fortsätta läsa idéhistoria (KUL!) och lägger till en kurs i "Genus och litteratur". För MyMamman innebär det Viginia Woolf, litteraturanalyser och diskussioner. Cant wait!
 
Men idag är jag med kids vilket innebär att allt pluggande ligger nere tills maken ämnar masa sig hem.
Jag är helt psykiskt och fysiskt slut av denna tentaperiod som kräver att när jag väl har tid att sitta ned så måste det gå undan och nätter blir fair game. Men nu blir det några lugnare dagar där jag ska försöka koppla bort.
 
Barnen leker. Otto ropar på Vilgots hjälp "lääääbb, Ludlo, läääbb!" varpå de diskuterar problemets art och antingen ryker de ihop då de tar till både tänder och luggningar eller så är de på samma sida och hjälps åt. En får alltid hålla ett halvt öga på hur situationen utvecklar sig. Jag har ansträngt mig på sistone för att leka med dockor. Jag tror att det är viktigt för empati och omsorg om andra. Nu bär den ansträngningen frukt. De tar promenade med dockvagnen, i dockvagnen vilar bebis-vovve. Bebis-vovve sover, dricker vatten, kissar, får lyssna på saga, det spelas radio för bebis-vovve och hen tröstas när hen gjort sig illa vilket är typ 2376 gånger om dagen. Då ska bebis-vovve ha is där hen gjort sig illa och strykas över ryggen medan de mumlar "lugn, lugn" till den skadade bebis-vovven. Denna typ av harmonisk lek gör mig så glad. De bråkar så ofta att stunder av harmoni gör mig, i det närmaste, euforisk. Medan jag knappar på tangentbordet hör jag att diskussionen hårdnar. de är inte överens om hur maten ska tillredas på brio-spisen. En tycker maten ska vispas och den andra vill grädda. Jag stålsätter mig och lyssnar efter tecken på urspårning.... inget än så länge, pjuh!
 
Nu har min kaffebryggare Gudrun gjort sitt jobb och jag kastar mig handlöst efter första koppen.
God helg på er!





NAMN
 

MAIL


URL


SKRIV DIN KOMMENTAR


Spara?