Pimp my vardagsrum

Vi har fått ett jättefint teakbord av makens föräldrar (deras skrymslen och vind är en guldgruva) men det var lite repat och slitet. Vårt vardagsrum som varit eftersatt sedan vi flyttade in har gått i min favoritfärg grönt. Framöver är tanken att det ska innehålla massvis med blåa nyanser som bryts av med mörka träslag (och undantaget teakbordet) ochrödrosa/hallonrött. Den röda fargen är lite trixig då de flesta röda nyanser går bort och en måste verkligen hålla tungan rätt i mun för att det ska fungera med vår hallonröda soffa. de blå nyanserna ska gärna dra åt rött hellre än grönt. Vi är långt ifrån klara. Framförallt för att vi inte har råd med tapeten vi valt så in väntan på den fixar jag med billiga medel. blå gardiner från 50-talet (från svärmor), kudd-arsenalen håller på att bytas ut från grönt till blått (men eftersom vi är fattiga måste jag sy och min relation med symaskinen är något komplicerad - det tar alltså tid), vårt jättestora vitrinskåp som varit mörkbetsat med lådor och detaljer i mossgrönt och guld målas om från gröna detaljer till midnattsblå och silver. Kort sagt: mycket går att göra utan att spendera byxorna av sig innan det är dags för tapet. När vi flyttade in köpte vi 120liter vit färg och gick med en färgspruta igenom alla rum. Huset var väldigt mörkt och ytskikten ofrächa. jag ogillar egentligen vitt. Shabby chick är inget för denna kvinna men det var en bra bas för att få in ljus eftersom vi visste att vi inte skulle ha råd, eller tid, att göra om allt direkt. Vit väggfärg är billigt och hela huset fick några varv. Saaaakta har vi börjat färgsätta lite (för sakta för mig men orken har inte räckt) och nu har tiden kommit för vardagsrummet.
tapeten blir ännu en från min absoluta favorit PIP studio (har en annan i köket och ytterligare en i barnens rum) de är oerhört färgglada och med mönster som jag ständigt förälskar mig i. I vardagsrummet blir det en med stora rosor och påfåglar som kommer att macha soffan och alla blå nyanser kommer att gå igen i den. Men tillbaka till bordet. jag tog en av de ljusa, blå, nyanserna ur tapeten och gick sedan loss med maskeringstejp. På fri hand, men noga att de slitna delarna skulle bli målade. sedan blev det ett varv med grundfärg och två med den blåa färgen och avslutade med en hård lack för att klara småbarnsåren. Fotot gör inte bordet rättvisa. Jag är sjukt nöjd med mönstret och nyansen men lyckades inte fånga det på bild. Kudden är sydd av en av makens mest älskade T-shirts (som tyvärr blekts på ryggen) med ett tryck från vår gemensamma favorit "Dr Horribles SingAlong Blog" och runt trycket har jag sytt med lapptäckesteknik i olika sorters jeanstyg (återanvändning av det som blir över när en lägger upp jeans). Baksidan fick bli svart med vita prickar för att mjuka upp den. jag blev inte helt nöjd då innekudden inte passade perfekt och fick kompletteras med vadd. Därför fick den inte riktigt en perfekt form. Men å andra sidan blir inget jag gör perfekt. jag är en fort, fel, men ändå okej-kind of gal.

(Obs! Vårt bombnedslag till hem syns inte på bild men låt er inte luras: jag kommert aldrig att ha ett perfekt "blogg-inrednings-hem" men personligt, det är det. För varje dag som vi lägger till något eller kommer vidare blir det mer JAG. Jag väljer mitt hem hundra gånger framför resor och annat. Förmodligen för att jag befinner mig här så ofta. Min stil är en mix av lantligt, retro och kitch. En blandning som får mitt hem att bli det jag tycker är viktigast: varmt.)
 
 
 





NAMN
 

MAIL


URL


SKRIV DIN KOMMENTAR


Spara?