halvfabrikat, teletubbies och kex är ju TILL för dagar som denna!!

Så. jag har haft en tuff dag. De flesta dagar känner jag mig som en
bra mamma. Jag tillhör inte dem som tycker att en som förälder börjar på
minus varje morgon för att sedan kämpa för att hamna på plussidan.
Morgnarna med barnen är alltid (ofta) väldigt harmoniska och vi har sällan
något att stressa upp oss över nu när förskola inte längre är på schemat.
 
Men idag har jag inte varit en bra mamma. Min styrka som förälder är mitt tålamod och idag har det varit tunt med den varan. Jag har haft ont, varit grinig och barnen har rykit ihop var och varannan minut. Om inte med varandra så med mig. Det har kastats mjölkglas, matvägrats och klättrats i gardinerna - kort sagt: dagen blev lång. Pjuh! Jag fattar inte heller vad som far i mig vissa dagar. Jag ser ju vartåt det barkar på förmiddagen så alla husliga projekt borde tänkas bort redan vid frukost-vägran men icke! Iställer för att sätta mig och leka med barnen eller bara finnas där när de blir griniga har jag organiserat om i skåp, försökt julpyssla lite samt lagat vettig mat. Allt är väl okej med det om det inte vore för MyFamiljens allmänna grinighet... halvfabrikat, teletubbies och kex är ju TILL för dagar som denna!! En läxa jag sent ska glömma. 
 
NåÅ, nya tag imorgon. Allt blir bättre när en får börja om (skrev hon hurtfriskt! Väl medveten om att farmor och farfar kommer imorgon och leker med barnen, heh.) Så här när barnen sover har jag lätt att ladda om mentalt och ser fram emot att sätta tänderna i lite plugg imorgon. 
 
Pratade med barnen om julen idag (den enda lugna/harmoniska stunden vi hade) och förklarade "tomte-konceptet" lite närmare. Ljuvliga ungar! De lyssnade andäktigt och hade egna små funderingar. Sedan tidigare har de fattat att de själva kommer att få paket på julen. Denna gång filosoferade de kring alla andra. Mest huruvida farfars katt skulle få något paket... Efter lite funderande kom vi överens om att kisse skulle få ett paket av Otto och Vilgot. Då blev de nöjda och fortsatte räkna upp alla som skulle få paket av dem, nu när vi etablerat att de kan ge paket, och hela släkten räknades upp inklusive dockan och brandbilen. Alla skulle de få paket av Otto och Vilgot. Jag kan knappt bärga mig tills 1:a december då de ska få sin första kalender. Bilder kommer så snart jag pysslat ihop den.
Har flera DIY-projekt som blivit klara som jag tänkte lägga ut framöver. Trots trött kropp är knoppen full att kreativitet. Ett friskhetstecken om ni frågar mig. Nu ska jag äta en jordgubbsstrut och titta på "sleepy hollow", tv-serien. Puss på er!


Moster

Min upplevelse av liknande situationer är att jag skulle bli galen om jag inte fick organisera om iskåp och laga exakt den mat jag hade tänkt mig sådana dagar. Ett sätt att behålla (den skenbara) kontrollen liksom...

Svar: yes! Du fattar grejen! Skönt! Har känt mig som ett miffo som prioriterade som jag gjorde men det har en logisk förklaring... om en är något av en kontrollfreak :)
aliaslillamy



URL:


Matilda

Håller med föregående talare: det är ju dagar som dessa en gör allt för att ignorera det som egentligen pågår. När jag har som mest ångest gör jag alltid de värsta projekten och gärna allt samtidigt. Kanske ska ta en vin- och pysselkväll ensamma någon dag framöver? Dricka massa, låta kreativiteten flöda och prata om ångesten? Kram

Svar: Yes! Let´s talk ångest = det bästa sättet att bota den! Fundera på tiden så ska jag försöka komma loss! Du är viktig!!
aliaslillamy



URL: http://matildarodin.blogg.se





NAMN
 

MAIL


URL


SKRIV DIN KOMMENTAR


Spara?