Äppelkaka med toscatäcke



Nina gjorde den här underbara kakan häromveckan och igår (medan linnehanduken brann)
provade jag! Gör det du oxå! Den är himelsk!

Ingredienser äppelkaka:
100 g smör
1 ½ dl strösocker
2 ägg
1 ½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 äpplen
kanel

Ingredienser toscatäcke:
100 g smör
1,5 dl strösocker
100 g hackad mandel
2 msk vetemjöl
2 msk grädde

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna.
2. Vispa ägg och socker luftigt.
3. Blanda i mjöl och vaniljsocker och rör till sist i det smälta smöret. Blanda väl. Häll smeten i en smord form.
4. Skala äpplena, skär dem i tunna skivor. Tryck ner äppelskivorna i smeten och pudra över kanel.
5. Grädda kakan i ca 25 minuter. Ta ur kakan och höj ugnstemperaturen till 200 grader.

6. Toscatäcke: Smält smör och socker. Blanda i hackad mandel och mjölet. Rör noga. Häll i grädden.
7. Häll den varma toscasmeten över kakan och ställ in den i ugnen igen i ca 8-10 min.

8. Servera den gärna lite varm med vaniljsås!
9. Vräk i dig!






NAMN
 

MAIL


URL


SKRIV DIN KOMMENTAR


Spara?