Mer cupcakes
Till smeten (som kommer från Leila´s "A piece og cake") behöver du:
3 ägg
2,5 dl socker
1tsk vaniljsocker
100g smält smör
1 dl mjölk
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
skal av 1 citron
Sätt ugnen på 175 C
Blanda mjöl, bakpulver, kakao och salt i en bunke.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt.
Blanda det smälta smöret + mjölken i äggsmeten.
Vänd försiktigt ned mjölblandningen i äggsmeten.
Ställ ut muffinsformar, i papper, i en muffinsplåt.
Fyll dem till 2/3. Pyttsa i varje cupcake en rågad tesked
Lemoncurd, hallonsylt eller rabarbermarmelad. Jag gjorde
4 av varje eftersom jag inte kunde välja. Sylten sjunker
till botten men vad gör väl det?
Vaniljfrosting:
2tsk vaniljsocker
100g smör
3 dl florsocker
100g philadelphia ost
Vispa samman och spritza!
Till chokladfrostingen tog jag överbliven fudge-glaze och blandade med 1 dl florsocker och 50g philadelphiaost! Mums!