Mysiga filmer för ruskiga höstdagar...

På inrådan från maken ska jag nu försöka vara lite mer mjuk i tonen och lite mindre argsint i detta inlägg.
Jag tror att han är rädd att jag ska suga livsgnistan ur er, kära läsare.
Själv tror jag att jag förgyller era perfekta liv med lite perspektiv. Ni får inblick i mitt kaotiska huvud och känner er genast smartare och mer balanserade... inte sant?? Kanske skakar ni på era välmöblerade huvuden och tänker att ni ändå har rätt bra koll...

Man skulle kanske kunna säga att denna blogg inte handlar om verkliga problem, och då skulle man ha rätt!
Inte ska ni tro att jag hänger ut de problem som faktiskt räknas som "riktiga" problem. Problem är ju så problematiskt på det sättet... Jag kan vara generellt lycklig (för det är jag) och ändå grina över de problem som uppstår när man lever livet. Dessa två känslor tar liksom inte ut varandra.
Jag kan dessutom underhålla med de små irritationsmoment som knappast kan räknas som problem i ordets bemärkelse. Där fungerar bloggen mer som en slags klagomur. Underhållningen och irritationsmomenten tar inte heller ut varandra...

Men men, jag skulle ju vara solig och uppmuntrande idag, inte djup och filosoferande...

Därför erbjuder jag idag, endast till dig, en lista på mysiga filmer för ruskiga dagar! Välkommen med egna tips!

1/ Twillight
Vacker, mysig och lätt spännande. Kliv in i en värld som är romantisk och sagolik. Inga svåra vändningar utan en rak kärlekshistoria med djuriska anspelningar. Andra delen (av fyra) kommer på bio den 20:e November och heter New Moon. Där utlovas dessutom mer action för den som varit svältfödd i första filmen.

 

2/ Hearts in Atlantis

Anthony Hopkins som gudomlig men missförstådd mysfarbror. Lagom hjärskärande och riktigt spännande i något så ovanligt som en mysig Stephen King - film!

 

3/ Min granne Tortoro
Vill du må bra? Kura då under en filt med en kopp Te och njut av ett barnsligt mästerverk såsåm bara Japaner kan leverera. Ombonat, glatt och myyyyyysigt! Ingen ondska så långt ögat når!

 

4/ Stardust
Fallande stjärnor, oväntad kärlek,sagovärlden runt hörnet, listiga häxor, fjolliga pirater och tappra hjältar. Om du ska se en av alla underbara fantasyfilmer från förra året - se denna må bra-fantasy som utmanar alla klassiska fantasykaraktärer och har en rollbesättning att döda för.

 

5/ Corps Bride

Ett mästerverk i sann Tim Burton-anda. Krokiga träd, mörka skogar där snön faller, överdrivna karaktärer, vacker musik och sagolika miljöer. Dessutom bjuder han på något så mosägelsefullt som vacka och roliga lik och massor med galghumor. En måste film för höstmysare!

Med denna höstsoliga lista och rekomendation om att unna er lite höstmys lämnar jag er för idag. Utlåvar dock att vara mitt vanliga arga, ironiska och näbbiga jag imorgon!!

Kärlek och harmoni!

 

 

 

 

 






NAMN
 

MAIL


URL


SKRIV DIN KOMMENTAR


Spara?