Världens bästa tekakerecept
Detta recept har växt fram och förfinats under sommarens lustfyllda bakning.
Blanda 2dl havregryn med
2dl rivna morötter i en stor skål.
Häll på 5dl kokande vatten och klicka i
50g smör. Rör om .
Låt svalna till 37 C och smula i
50g jäst och tillsätt
2msk ljus sirap och
1tsk salt. Rör tills jästen löst sig.
Tillsätt vetemjöl tills degen tar ihop, det brukar handla om
8-10dl vetemjöl.
Strö över lite mjöl och låt jäsa under bakduk i 30 min. Baka ut till ca 20st tekakor. Nagga dem med en gaffel och låt jäsa 20-30min till. Grädda i mitten av ugnen i 5-6min.
Goda, saftiga och enkla att baka!
Blanda 2dl havregryn med
2dl rivna morötter i en stor skål.
Häll på 5dl kokande vatten och klicka i
50g smör. Rör om .
Låt svalna till 37 C och smula i
50g jäst och tillsätt
2msk ljus sirap och
1tsk salt. Rör tills jästen löst sig.
Tillsätt vetemjöl tills degen tar ihop, det brukar handla om
8-10dl vetemjöl.
Strö över lite mjöl och låt jäsa under bakduk i 30 min. Baka ut till ca 20st tekakor. Nagga dem med en gaffel och låt jäsa 20-30min till. Grädda i mitten av ugnen i 5-6min.
Goda, saftiga och enkla att baka!
Dom dära ska jag göra.
Härligt att du bakar.
Ha en fin söndagskväll!
Nina Ruthström - bloggar från spinnsidan'