Morr, ryt, spott och fräs!!!

Men ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ vad less jag blir på folk som missuppfattat
genusmedvetenhet!!! Som tror att det handlar om att:

* Sudda ut kön
* Förbjuda rosa till tjejer
* Tvinga killar att ha klänning

Med mera med mera, bla bla bla. Att det skulle handla om att begränsa och styra när det i själva verket handlar om det exakt motsatta. Att dela in barn efter intressen istället för kön. De som vill sparka boll får göra det utan att värderas. Om min son (eller dotter) vill ha rosa tröja så ska de kunna ha det utan att bli dömda, bedömda eller sorterade i olika fack.

Mina barn har både blått, rosa, rött, orange jaa alla färger i sin garderob och vill de ha en spindelmannen-tröja när de blir större så kan de väl få det men jag tänker inte pådyvla dem det innan de är stora nog att själva ha ett tycke och smak! Tills dess får de alla möjligheter, en bred repertoar att välja från.

Däremot finns det press och påverkan utifrån på mina barn att vara "killiga" och "tjejiga" vilket gör att jag väljer att dra åt det "rosa" hållet med mina pojkar, för att om möjligt väga upp de krav som ställs på att de ska vara tuffa, mörka och sportiga.

Du gör som du vill med dina barn och jag dömmer inte de som skippar genustänket (man kanske inte orkar eller så tycker man att det finns viktigare saker att tänka på i uppfostran) men kom inte å säg att JAG begränsar MINA barn eller styr dem mer än vad du gör genom att skippa detta tänk. Det finns iget som styr barn mer än att oreflekterat utsättas för andra barns (och vuxnas) föreställningar om hur de ska vara utifrån kön. Barn vill passa in! Får mina pojkar höra att rosa är en töntig, tjejfärg så kommer de att känna sig dumma för att de gillar den och försöka ändra sig. Nästa steg blir att killar inte ska gråta, vara känsliga, ta hand om (eller leka med) dockor och sedan sitter jag där med två matchomän och INGET har förändrats. Jag respeterar att du tycker att det finns viktigare saker att kämpa för men du kan inte på allvar tycka att genusmedveten uppfostran är begränsade eller löjligt! DET KAN DU FAAN INTE!

MORR, ryt, spott och fräs!

(Är du intresserad av detta ämne rekomenderar jag denna läsning, här. Eller här... eller här.
Eller varför inte mina egna alster här!)


bella

Helt riktigt Julia, varje gång jag är in på din blogg, så blir jag så full i skrattoch glad när jag ser hur du väljen en neurall livs stil för dina pojkar. du gör helt rätt.

Kram på dig



URL: http://brummelisa.bloggplatsen.se





NAMN
 

MAIL


URL


SKRIV DIN KOMMENTAR


Spara?