Smink eller smuts

Trettondagsafton??????? Är det verkligen idag?? *spärrar upp ögonen i ytterlig förvåning*

Äter ni något gott? Klär er fint?? Går på bal? Maskerad? Drinkmingel eller ett rödamattanevent??
Vi åt fil och flingor till middag, går runt i pyjamas och jag ämnar plugga hela kvällen och natten om så behövs, på så sätt kommer vi att vara lika slitna imorgon. Både ni och jag. Överväger ett glas vitt men misstänker att mina kognitiva funktioner är nog nedsatta ändå - har teflon-hjärna, inget fastnar.
 
Jag slits mellan den orkan av ångest som bara jullovets slut kan frammana och den trygga förvissningen om att det mesta löser sig efter hand. Den senare vinner för tillfället. Mest för att mina ungar är så underbara! Arga som faan och hans moster sammantaget men helt underbara!
 
På Juldagen hade jag, dagen till ära, sminkat mig. Något jag jobbat med proffesionellt förrut men lämnat. Jag var alltså lite ringrostig, med flit (jag gillar mitt ansikte utan smink. Använder inte ens mascara mer en en handfull gånger per år) och lade en makeup i gröna toner. As-nöjd var jag varpå Vilgot kommer sättande med trasan och vrålar:
"Smuts mamma, smuts mamma, smuts mamma, där, där, där (pekar på ögonen) bort, bort, bort!!!"

Jag försökte förklara men han gav sig inte! Mamma hade smutsat ned ögonen och så var det med det. Detta avhjälpes medels disktrasa. Punkt. Fortfarande kan han prata om den dagen mina ögon var "smutsiga" och säga "uss, uss, bort, bort!" 

Detta är nu ingen moralkaka. Jag gillar smink men har vant av mig och gnuggar ständigt ut det i ansiktet så att jag ser ut som en tvättbjörnsmamma på speed. Men när jag väl sminkar mig ser jag ingen annledning att hålla igen och kör på starka klara färger. Fick en ny palette med färger av syrran i julklapp som jag ska prova endera dagen. Jag håller mig sällan till ett märke - det finns ju så många bra. Men jag går på så naturliga ingredienser som möjligt och i första hand mineral-smink.
 
Det om det. Information ni inte bett om.
Försöker komma på mer saker att skriva, för att slippa plugget, men kommer inte längre...
Jo! jag hittade på en "prutt-sång" idag som blev väldigt populär!
Over and out!





NAMN
 

MAIL


URL


SKRIV DIN KOMMENTAR


Spara?