Helgar ändamålen medlen?

Det är svårt att vara feminist. Det finns så många fällor och så mycket ilska och sorg inblandat för oss att det är lätt att tappa fotfästet. Jag vet inte hur många gånger jag velat grabba tag i en kvinna, dra fram hennes trauman i ljuset och säga: "Allt det där som du utsattes för kämpar jag för att motverka!" Men sanningen är att min kamp innefattar att kämpa för hennes rätt att tro, tycka och kalla sig vad hon vill.
 
BlondinBella har återigen uttalat sig oerhört elakt om feminister för att, enligt min analys, få fler träffar. Hon är inte dum (tvärtom), hon behöver inte daltas med och hon vet vad hon gör när hon skriver det hon skriver, dvs att hon gör kvinnor/feminister arga och ledsna. Hon förminskar oss alla med en enda svepande gest. Men den här gången hände något konstigt. Ett par tjejer väljer att beskriva de övergrepp hon utsats för, i detalj, för att sedan förklara varför hon egentligen är feminist och varför feminismen kämpar för hennes rättigheter och alla andras att slippa dessa övergrepp. Det fick genast en enorm spridning. Är det bara jag som fick en unken smak i munnen??
 
Missförstå mig rätt. Bella kanske inte bryr sig. Även hennes vänner har spritt detta inlägg och hon kanske bara rycker på axlarna, vad vet jag? Hon har dessutom själv valt att gå ut med detaljerna. Men som princip tycker jag att detta är en kränkning i sig. Att använda  en kvinnas trauma mot henne för att visa hur bra feminismen är... Jag tycker inte att vi, som en del bloggare menar, ska överösa henne med kärlek (om man inte känner kärlek) eller att vi ska ta hennes påhopp liggande ned. Men jag är feminist och jag kommer att kämpa för feminismen OCH Bellas rätt att inte kalla sig feminist.
 
Jag är övertygad om att de feminister som postade inlägget, som i detalj beskriver övergreppet som Bella utsattes för, menar väl. Och uppenbarligen tycker många andra feminister det också. I all välmening. MEN jag tcker inte att ändamålen helgar medlen. Oavsett om detta är jobbigt för specifikt Bella eller inte så är detta inte en strategi som får mitt stöd. Jag håller mig, som regel, från att kritisera andra feminister av orsaken att jag heller inte kritiserar alla män som uttalar sig sexistiskt dagligen. Men jag känner ett allmänt obehag inför denna strategi, något jag inte kunde sätta fingret på till en början, men som nu är tydligt. Jag tycker inte att det är okej att fläka ut enskilda människors trauman i jakten på fler feminister. Hur orättvist och sorgligt det än är att de attackerar oss. jag tänker inte dränka henne i kärlek men jag kommer heller inte att spela fult. Utnyttja hennes trauma. Därför finner ni inte heller några länkar i detta inlägg, varken till blondinBellas attack på feminismen eller utfläkandet av hennes övergrepp.
Inlägget som gjorde det hade kunnat skrivas utan denna detaljerig... men hade förmodligen inte fått denna spridning. Så, helgar ändamålen medlen?? Jag tycker inte det. Jag kommer att slåss med näbbar och klor för Bellas rätt att inte kalla sig feminist och hennes rätt att inte fläkas ut med alla sina trauman i syfte att få henne att förstå. För mig är det feminism.
 
P.s. Med detta sagt är det klart att vi ska kritisera hennes uttalanden, att vi har rätt att bli arga och ledsna och att vi får ge svar på ta. Självklart. Men inte genom att utnyttja hennes upplevelse av sexuella övergrepp. Aldrig. Jag kan inte vara med på det. D.s.





NAMN
 

MAIL


URL


SKRIV DIN KOMMENTAR


Spara?