Somriga kärleksmums med dajm och mörk choklad

 
Hos Bambi finns alltid en massa söta bakverk med lite extra knorr. Förra veckan bakade jag hennes version av "kärleksmums" (chokladruta, snoddas eller vad en nu väljer att kalla dem) med dajm i och de blev verkligen jättegoda även om mina inte blev lika snygga som hennes. Tur att det inte är viktigast hur de ser ut. Blev en favorit hos både barn och vuxna!! Prova vetja!

5 ägg

4 dl strösocker

4 1/2 dl vetemjöl

3 tsk bakpulver

1 nypa salt

5 msk kakao

2 dl vatten

300 gr smör

200 gr knäckchoklad (jag använde marabous mjölkchoklad med daim)


1. Sätt ugnen på 200 grader

2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt

3. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner dem i äggsmeten.

4. Tillsätt vatten och smält smör.

5. Klä en 40 x 35 cm långpanna med bakplåtspapper och häll i smeten.

6. Strö över grovt hackad choklad

7. Grädda kakan i mitten av ugnen i 10-15 minuter. Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig. Låt svalna.


Chokladglasyr

2 dl vispgrädde

2 msk espressokaffe

200 gr mörk choklad 70%

2 dl kokosflingor

Grön och gul karamellfärg


1. Koka upp vispgrädde, häll i espressokaffe och låt svalna något

2. Smält ner finhackad choklad och glasera kakan.

3. Häll kokosen i en påsen tillsammans med lite grönkaramellfärg och nån liten droppen gul karamellfärg. Skaka om tills färgen har fördelat sig jämt.

4. Strö över kokos och låt glasyren stelna






NAMN
 

MAIL


URL


SKRIV DIN KOMMENTAR


Spara?