No Poo- Min hårvårdsrutin

Så hur går det med mitt No Poo:ande då??
Folk! Det är dags att ta fram popcornen för nu vankas det spänning!
Hella norra europa stannar upp: Hur går det med MyMammans No Poo:ande???
Nobody knows! Spänningen är ooooolidlig!
Ehm, well...
 
Jag är fortfarande övertygad om att det är det bästa för min kropp sedan jag fick börja dricka vin!
Massiv positiv propaganda följer:
 
Min rutin med håret är att jag kör på balsammetoden, fortfarande. Målet, på lång sikt, är att tillslut bara tvätta med vatten men det är ännu bara en våt (pun intended) dröm. En gång i veckan, max, blöter jag håret och masserar in hela skalpen med balsam. Det brukar gå en fjärdedels flaska balsam till detta.
Jag kör på Coop extras balsam som kostar knappa tian för en halvliter. Detta är ett av de starkast "tvättande" balsamen och ingenting för den med torrt hår. Då bör en välja en mildare variant. När jag masserat några minuter i hårbotten DRÄNKER jag längderna i ett mer "vårdande" balsam. Just nu Respons (minns inte namnet, men det är No Poo-godkänt). Är jag riktigt duktig och har gott om tid så dränker jag topparna i olja för att få dem mindre spröda. Mitt hår når till midjan och topparna behöver allt fett/fukt de kan få medan hårbotten behöver lite häftigare tvättkraft. Sedan sköljer och masserar jag tills håret är genomsköljt. tar längre tid än en tror. När en tror att en har sköljt nog så ska en skölja lite till. Det är tumregeln. Slutligen så avslutar jag med att skölja med äppelcidervinäger utblandat med iskallt vatten. det är bra för hårbotten och hår, neutraliserar och "stänger" stråna. Jag använder en avklippt petflaska och blandar en tiondel äppelcidervinäger. Om jag inte orkar med äppelcidervinäger sköljen så kör jag på en sista sköljning med iskallt vatten. Vinägern luktar medan håret är fuktigt men lukten försvinner när det torkat. Efter tvätten låter jag håret självtorka eller virar in det i en T-shirt som sliter mindre på stråna än en vanlig handduk. Vill jag ha lite stadga så trycker jag in lite aloevera-gel i längderna men annars får det vara som det är. jag ökar ständigt mellanrummen mellan tvättarna. Ju mer jag tvättar desto mer kortare tid tills håret känns fett. Nu är jag uppe i dryga veckan mellan tvättarna och ibland använder jag ett torrschampoo för att klara någon dag till, eller när jag vill ha mer volym. men jag väljer ett torrschampoo som går att tvätta ur med bara balsam och just nu är det Batiste med en mörkbrun ton för att inte få de vita "torrscjampoo-skuggorna" i håret.
 
Då och då kör jag på bikarbonat eller äggschampoo (recept finns bakåt i denna kategori) men oftast har jag så ont om tid att det får bli balsam. Det funkar för mig. Jag använder i princip ingen styling (förrutom torrschampoo) men någon gång per år sprayar jag hårspray i håret och flätar det för att bli lite lockig. Men oftast vid storhelger eller stora fester.
 
Nästa No Poo-inlägg kommer att handla om min hudvårdsrutin.
Men tills dess: Solong!





NAMN
 

MAIL


URL


SKRIV DIN KOMMENTAR


Spara?