Det här är min "Gameplan". Hur ser din ut?

Jag är en taktiker. Jag är mamma. Men framförallt är jag en taktisk mamma.
Jag har redan börjat lägga undan leksaker så att jag kan introducera dem som nya.
Som nu. Det är perfekt att kunna ta fram den gamla hiskeliga mobilen som spelar
"Vad tar ni för valpen där i fönstret" nu när bebbsen är kinkiga och inte vill sova.
Den gamla trotjänaren spelade oavbrutet för någon månad sedan, sedan fick den vila i
garderoben någon vecka och vips är de som förtrollade av den käcka melodin
och de snurrande nallarna! Mamman håller visserligen på att bli sinnessjuk av den
vansinniga och djävulspeppiga melodin men men. A small price to pay!

Jag köper barnmat. Det svider i hjärtat (men mest i egot) att inte kunna stoltsera med hemkört bebbkäk. Men även där får känslan ge vika för taktiken. För min "gameplan". Jag prioriterar att baka, pyssla eller bara dricka kaffe när jag har tid över.

Jag kör med tygblöjor... På dagen om vi är hemma. På natten och på utflykter får de ha de alluppsugande pappersvälsignelserna.

Vi samsover hela familjen. Jag har köpt en dagbädd med galler på tre sidor och den öppna sidan står mot min säng. På så vis får vi alla maximalt med sömn. När det är "makens nätter" byter vi säng och den som inte har natt sover med öronproppar. Jag resonerar som så att JAG vill ju sova bredvid någon, min make. Självklart vill mina barn sova med oss. Anknytning är viktig och eftersom jag ammat dem så lite så vill jag att vi jobbar på anknytningen även på natten. Samt att maken ju jobbar (80%) och ser dem mindre än jag. Vad kan då vara bättre för deras anknytning än att sova tillsammans. Tids nog vill nog glinen sova i sitt rum men de kommer alltid att vara välkomna att finna trygghet hos oss.

Jag har "jobbat in" sånger, snuttefiltar och vaggande som en del av nattningen på kvällen. De känner igen sig och lugnar ned sig av rutinen. Jag har även en ramsa jag kör med när de lagt sig. Med lugn och sövande röst räknar jag upp alla som älskar dem. Likadant varje gång. Jag berättar den flera gånger och med samma intonationer och samma rytm. När de blir större ska jag lägga till sagoläsningen oxå.

Jag prioriterar att hålla ordning i köket. Resten av huset får sig en duvning när jag känner inspiration, vilket inte är ofta! Men det får vara så. Övervåningen får gro igen, jag prioriterar att ha ordning på de platser där vi spenderar mest tid och där jag blir hjälpt av ordning och reda.

Vad har ni för tips för att få ihop livet??
Vare sig ni har barn eller inte så tar jag tacksamt emot tips och idéer för att förenkla vardagen!
Skriv en kommentar vet ja´!



N

Klok du är.

Hur fungerar det med tygblöjor? Har just fått hem några för att prova men förstår inte. När M hade kissat EN gång så läckte det ju, ska det vara så? Måste man byta efter varje kissa?



URL: http://Ninaruthstrom.se


Alex

Mat. Det är mitt tips för att göra livet enklare. För alla inblandade: undertecknad, ungen och mannen. Är alla mätta hela tiden så är alla glada betydligt större delen av tiden än om vi är lite småhungriga. Nödkakor i skötväskan (till dom stora) och majskrokar och frukt till den lilla. Teletubbies på Youtube är en annan räddare som inte ska missbrukas men definitivt nyttjas vid behov.



URL:





NAMN
 

MAIL


URL


SKRIV DIN KOMMENTAR


Spara?