Varning för maniskt knappande på tangenterna!!




Nu vill jag åka.

Jag vill inte gå å vänta på att få åka till Uppsala. Jag vill att vi bara sätter oss i bilen och åker. Hormoner och kemiska medel som jag proppar, och sprutar, i mig börjar ta ut sin rätt.
Jag är manisk och forcerad långa stunder för att sedan nästan somna där jag står, sitter eller cyklar.
Jag ramlade i trappen i morse och slog sånär ihjäl mig men räddades av en vägg och en väl buntad rumpa. Jag har ont i huvudet hela tiden (inga tabletter hjälper) och mår så illa att det känns som att jag när som helst ska börja spy som en räv. (Jag vet inte om rävar spyr mer än något annat djur men det låg så bra i munnen att säga "spy som en räv", så jag skrev det också.)

På tal om nått helt annat! Visst fan ska vi individualisera föräldraförsäkringen!!? Dela föräldra dagarna lika är det enda logiska. Det handlar inte om att staten ska bestämma över dig. Det handlar om att staten ger ER som föräldrar pengar (vilket är en ynnest) och då anser jag att staten har rätt att ställa motkrav. Till exempel så ska inte ALLA dagar utnyttjas av mamman. Man är TVÅ om att få barn. Det förvånar mig, högeligen, att inte alla pappor ser det som en RÄTTIGHET att vara hemma hälften av dagarna. Visst, det kan svida i plånboken om den med högre inkomst är hemma men vad är alternativet? Vi kommer inte att ändra oss frivilligt. Det behövs lagstiftning. Försök nämna en annan socialförsäkring som inte är individuell. Jag tror du går bet. Försök nämna en annan socialförsäkring där staten inte ställer motkrav. Jag tror även det blir svårt.
Vi kommer ALDRIG att minska lönegapet mellan män och kvinnor om kvinnor fortsätter att ta ut alla föräldradagar. Så enkelt är det. Vi kommer aldrig ikapp.
Om man som mamma VILL vara hemma mer än hälften av dagarna så FÅR man det. Man kan bara inte förvänta sig att få pengar för mer än hälften.

På tal om ingen-djävla-ting! Min vän Alexandra, är inte bara höggravid, feminist och sjukt snygg, hon är också en djävel på att tipsa om nya godissorter!! Idag drog hon med mig in på
"Godis Vågen", vår stads bästa godisaffär. Där visade hon på ett Isländskt godis, mjölkchokladfylld saltlakrits!! Vilken underbar kombination!! Rekommenderas varmt!

Nu ska jag sluta hoppa mellan ämnena och äta lite mer godis istället!

Kärlek och harmoni!


Nina Ruthström - bloggar från spinnsidan

Fan det där med hormoner verkar suga. Hoppas verkligen det är till någon nytta att du mår så risigt nu.



Choklad med saltlakrits är lite som guds gåva. Sjukt gott är det, Bra smak har du uppenbarligen. Även när det föräldraförsäkringen.



Idag när jag blev intervjuad ang bloggen och jag berättade om att man finner bloggvänner som det verkligen "klickar" med, då tänkte jag på dej.



Kramen



URL: http://bloggande.ninaruthstrom.se


Alex

Ca 20 minuter efter att jag kom hem från vår runda på stan igår önskade jag verkligen att jag inte hade haft så bra smak avseende godis, för då låg plötsligt 200 gram isländsk chokladlakrits och trängdes lite väl ihärdigt med bebben i magen och förorsakade ett smärre tumult i matsmältningssystemet. Urrrr. Men det var underbart att träffa dej, och jag är stolt över att två hormon-mårror som vi lyckades hänga under så sansade former. Pussrumpa!



URL:





NAMN
 

MAIL


URL


SKRIV DIN KOMMENTAR


Spara?