Djävulen på axeln och vådan av skräp TV!!

Hej och välkomna till min lilla oansenliga och förhoppningsvis för all framtid olästa blogg.

Men men... tänker kanske ni, lilla Jujju - varför så kluven till detta lilla nöjje - Kan Linda Rosing så kan väl du...?? Då mina vänner ska jag lägga korten på bordet (och "kan Linda Rosing så kan väl du" är för övrigt ett konstigt statment... skulle Sveriges kvinnor tänka så så kan vi väl återgå till Hedenhös, kicka igång reptilhjärnan, skjuta fram våra köpta bröst och gilla läget), denna lilla blogg blir liksom som en bikt för min lilla vän på axeln.

Tro nu inte att ni kommer att få se en vitklädd, vingprydd och gloria-försedd liten mini Jujju. Den vän som kommer fram när jag sitter själv vid tangenterna utan censur är den arga, illonda och barnsliga Julia. Ni har kanske mött henne en dålig dag eller snubblat över henne när hon tycker att världen är orättvis - ingen vacker syn! Men mina vänner, som de säger i TV-serien "The unit": Things are ruff all over!

Mina närmaste drar nu efter andan...!! Deras ansikte visar en min som bara kan komma av misstro, avsky och förrakt...
Jaa, jag erkänner att vad jag gör kan väcka anstöt och misstro men jag erkänner!!
Kanske tänker någon att mina vänner är rädda för vad som kan komma att avslöjjas på denna blogg eller kanske tycker de att jag bör visa upp min finaste sida när jag väl knappar på tangenterna??
Nej nej, mitt avslöjjande är värre än så... Jag har precis erkännt mig skyldig till att titta på "The Unit"!! Serien som visar en ensidig och odistanserad bild av krig, som blandar såpa-drama med smattret från kulsprutor och som ger oss högst disskutabla hjältar. Kort och gott - en amerikansk sida av krig - "And it ain´t pretty".

Eftersom jag erkännt helt öppet så väntar jag mig människor med facklor och högafflar vid min dörr, jag väntar mig tjära och fjädrar och kanske några dagar i stocken där barn kan kasta rutten frukt och hundarna kan kissa på min försvarslösa nuna!!!

Men, ( och nu citerar jag faktiskt Jesus Kristus! ) den som är utan skuld kan kasta den första stenen... (eller i detta fall den första ruttna tomaten.) För alla ni som legat förkylda och sett några minuter av Big Brother, som slöat en bakismorgon till Top Model eller som tjuvkikat på repriserna av Doctor Quinn, ni kan sällskapa med mig i stocken!

Och handen på hjärtat, ibland behöver jag en okomplicerad värld i svart och vitt, där de onda är lika okomplicerat onda som Gargamel och hans katt i Smurfarna, De goda är hårda mot de hårda men mjuka mot kattungar och kan om så behövs förlösa gravida kvinnor utan att rygga. I dessa serier räds man inte moraliska dilemman utan yttrar rakryggat sanningen utan räddsla för liv och lem.
Tänk att få då och då frossa i dessa oreflekterade och enkla program - skratta åt deras dumheter, hata de dumma och älska de "snälla".  Dessa program sementerar fördommar, våra hjärnor härsknar och de hyllar de vackra, smala, vita, hetrosexuella människorna i vår värld. Ungefär lika nyttigt för dig som en påse ostbollar, en bit tårta, ett nummer av veckorevyn eller en pizza.

Vi äter skräp när det är synd om oss, tjuvläser veckotidningar hos tandläkaren och ibland så ger vi efter och ser skräp TV.  Så länge vi kan urskilja fantasin från verkligheten och fördom från sanning så måste vi få slappna av ibland och bara vara. Ibland, när man är deppig eller sjuk, så behöver vi skjuta upp att vara medvetna, kritiska och cyniska till nästa dag och frossa i något förbjudet. Stäm mig!! Jag kan frossa och vara medveten och tänka kritiskt - jag är kvinna!!

BRASKLAPP: Världen vore bättre utan dessa program, var kan jag skriva på uppropet??

JULIAS 5 I TOPP SKRÄP PROGRAM ! (Som faktiskt bör undvikas)

1. Martha Stewart (Behövs en förklaring?? Undvik även om alternativet är Tjeckisk dockteater!!)
2. Våra värsta år (En parodi på "Våra bästa år" jag vet men jag är inte såå cynisk än. Ett ord: misär!!)
3. Våra bästa år (Klassisk skräp TV där plastikopererade dubbelgångare är vanligare än mörkhyade karaktärer-ha    en hink till hands för eventuella fontän-spyor!)
4. Förnedrings Talkshows typ Jerry Springer, Ricki Lake m.fl. (Visst är vi trötta på att titta på olyckliga och småaktiga människor som söker bekräftelse!!)
5. Glamour (bara för att det faktiskt har fått pågå alldelens för länge. Ridge -klipp dig!!!!!)

BYT UT MOT JULIAS 5 I TOPP KVALITETS PROGRAM:

1. Boston Legal (Aktuellt, modigt, självransakande och kul!!)
2. Criminal Minds (smart, kusligt och på kornet)
3. Dollhouse (Otäck historia som motionerar hjärnceller och underhåller)
4. Sopranos (Varning för överdos, ett avsnitt per sittning så förlorar du inte allt hopp om liv)
5. Supernatural (Snyggt, spännande och underhållande!)

Må gott till nästa sittning!! (ska försöka vara mer konsekvent i mina åsikter men räkna inte med det!!)
Kärlek och harmoni till er alla!!





NAMN
 

MAIL


URL


SKRIV DIN KOMMENTAR


Spara?