Vrål-babianen på äventyr

Har för första gången på, vad som känns som, en evighet släpat mitt sura, slafsiga och slöa jag ner på stan.
Det händer numera inte ofta.
Om vår stadskärna vore regnskogen skulle lilla jag vara den ovanliga och resignerade "Vrål-babianen" som bara visar sig när garderoben kräver det eller när maken utlovat en brownie på något trevligt café...

Jag hade denna gång inbillat mig att det skulle bli trevligt att strosa i sakta mak och stanna till vid någon trevlig Botique, inte butik utan botique. Skillnaden undgår mig fortfarande när det gäller sortiment men när det gäller kundgrupp var det bara ack så tydligt. Vad som förövrigt blev tydligt var oxå att jag inte tillhör "rätt" kundgrupp.

Varför frågar ni...

Jag har inte blått hår, bjäbbande liten hund, hornbågade glasögon, pengar till förbannelse, inte blått blod, inte päls, inte skor som låter "klock klock klock" när jag går och inte en snipig uppsyn till övers för alla "vanliga" människor.
I fortsättningen är det en vanlig förbaskade butik-elände som gäller för "Vrål-babianen" och det kommer att dröjja innan hon åter syns.

Att gå på stan i syfte att faktiskt shoppa, och inte bara trycka munnen full av brownies, är som att vistas i trafiken i något medelhavsland.
Jag nämner inget eftersom jag inte vill verka så fördomsfull som jag faktiskt är. (Hängde ni med?)
Men likheterna är faktiskt slående. Människor som är trötta på att lunka med i strömmen ser en lucka, petar i en högre växel, lägger sig i ytterfil och susar iväg... En bit på väg upptäcker herr "jag följer inte strömmen" att luckan håller på att stängas av två goda vänner som inte sett på evigheter men har för hög fart och är för uppretad för att stanna. Han fullföljer...
Efter en pinsam situation där alla ber om ursäkt (men i hemlighet hatar varandra) samlar alla ihop sina påsar som ligger spridda och slinker iväg.
Jag hatar dem alla tre.

Jag kan tycka att Herr "Jag följer inte strömmen" kunde ha valt ett bättre ställe och en bättre annledning att göra uppror mot den oskrivna regeln "Vi svenskar försöker inte komma före vid köbildning" och offrat de två minuter han kunde spara med en "omkörning". Samtidigt kunde två gamla vänner välja en bättre plats för kindpussande, kramande och kacklande läten än mitt i gången i ett köpcenter på löningslördag!
Konsekvens: I hate them!!

Andra pulshöjjande individer vid trafikstoppning i ett köpcenter (på löningslördag) är:

*Pensionärer! mina känslor kan beskrivas med ett amerikaniserat uttryck: "Step on it grandpaa!!!"
Vad kan en rollator-Assar/Agda överhuvudtaget ha ut av att vara på stan den dagen på månaden då alla andra
är där. De borde bli lika stressade av mig som jag blir av dom...men det märks förbaske mig inte!!

*Barn med glassar alternativt överdimensionerade polkagrisklubbor! Kemtvätten here I come!!

*Kacklande vampyr-tanter! Nä, men ställ er här, mitt i gången mellan klädställningarna, och ha släktträff!!  
Jättefiffigt!! Då kan ni ju kackla så högt så ingen hör vad de tänker oxå!! Men det är klart, vem av oss andra är
inte intresserade av Runes funderingar på en badtunna!!

*Ungdommar med likgiltig uppsyn. Som inte kan förmås flytta på sig (ur min väg, jag vill nämligen inte spendera min Söndag i en provhytt) eftersom de är fullt upptagna med att se svåra och mörka ut!

Jag ska avsluta hela inlägget med en solskenshistoria för att inte lämna er helt utan vilja att leva.
Jag hittade, tro det eller ej, en perfekt promenadsko i GoreTex som (i mina ögon) äger alla andra skor. Och det är viktigt eftersom de grävde ett betydande hål i månadens budget!

Kärlek och harmoni!





NAMN
 

MAIL


URL


SKRIV DIN KOMMENTAR


Spara?